Upplevelser för dig

Ljuvadal erbjuder upplevelser för både kropp och själ. Här kan du njuta av lugnet och hitta din plats för kontemplation och återhämtning. Du kan också med lust och nyfikenhet upptäcka vår ljuvliga omgivning av sjö och skog. För några av upplevelserna tar vi betalt, men de flesta bjuder vi på.

Upplevelser som Braxaleden på Ljuvadal

Vandra Braxaleden

Vår egen Braxaled tar dig längs Ugglebodasjön och runt i den gröna, sköna ekskogen. Leden finns i olika sträckningar med en längd om 1-2 km.  Se karta över Braxaleden. Vill du vandra längre sträckor rekommenderar vi Halens fritidsområde eller Laxaleden längs Mörrumsån.

Yoga tillfällen

Yoga

På tisdagar är du välkommen att hänga med på yoga. Yogan hålls av Barbro på Qibo Heladej. Information om anmälan, pris och aktuella tider hittar du på Facebook @qiboheladej. Saknar du yogamatta, finns det några att låna. Instruktioner kan också ges på engelska.

Upplevelser som roddbåt och fiske i direkt anslutning

Ro ut med båt, och fiska

Med en av våra roddbåtar kan du njuta av lugnet på Ugglebodasjön. Båtarna finns vid badplatsen. Som dagsgäst betalar du 40 kr/timme och du betalar enkelt med Swish. Som dygnsgäst eller säsongsgäst behöver du inte fundera på att betala för roddbåt, det ingår i priset. Ta med egen flytväst. Ta gärna med fiskespö om du vill pröva fiskelyckan!

Cykla på Sverigeleden

Upplev omgivningen på cykel

Ta med din cykel och sväng ut på Sverigeleden, som går precis förbi Ljuvadal. Sverigeleden tar dig till Svängsta eller Bromölla där du kan knyta ihop till en runda med Sydostleden. Vill du inte cykla så långt kan du istället vika av på någon av alla de småvägar som finns och utforska närområdet.
Se Sverigeleden

Njut av upplevelser som den lugna miljön och skogsbad

Njut av lugnet med ett skogsbad

Vid Braxahallen och vid utsikten, som du hittar utmed Braxaleden, har vi förberett med bänkar för dig som vill stanna upp och njuta av känslan av att bara vara en stund. Här kan du uppleva stillheten, den fantastiska känslan av att vara mitt i skogen och knyta an till naturen genom alla dina sinnen. Varsågod och ta ett skogsbad!

Njut av glass och drycker i grillkåtan

Ät glass

I vår Glassbod, som finns på baksidan av grillkåtan, säljer vi lokalproducerad glass från Engelholmsglass.
www.engelholmsglass.se hittar du information om ingredienser och allergener. I Glassboden hittar du också kylda drycker, småkakor och annat gott. Boden är öppen kl 10-20 och du betalar enkelt med Swish.

Upplev den härliga lantmiljön och skogen runt omkring

Lek i skogen

Skogen inbjuder till fantasifulla lekar och motorisk träning. I vår lekbacke kan du bygga en egen koja av grenar eller egna kottedjur att leka med.

Njut och upplev ett härligt dopp i Ugglebodasjön

Bada

Låt Ugglebodasjön erbjuda dig ett svalkande dopp! Du kan bada vid badplatsen, där det också finns en liten sandstrand, eller från någon av våra båda bryggor.

Fascineras av naturen, en oförglömlig upplevelse

Fascineras av naturen

Vid vår fjärilsäng kan du fascineras av fjärilar, blommor och bin. I skogen kan du skåda fåglar och lyssna till fågelsång. Du kan också göra ett besök i något av alla Blekinges naturreservat.

Nässelfrossa – kulturvecka 26/6-3/7

Nässelfrossa är kulturveckan i Olofströmsbygden som likt nässlan retar och bränner men också är matnyttig och hälsosam. Här erbjuds mängder av evenemang såsom musik, måleri, lokalhistoria, vandringar och mycket mer. Hela programmet hittar du på www.nasselfrossa.se. Evenemang här på Ljuvadal under Nässelfrossa hittar du också på vår Facebooksida, @Ljuvadal.