Upplevelser för dig

Ljuvadal erbjuder upplevelser för både kropp och själ. Här kan du njuta av lugnet och hitta din plats för kontemplation och återhämtning. Du kan också med lust och nyfikenhet upptäcka vår ljuvliga omgivning av sjö och skog. För några av upplevelserna tar vi betalt, men de flesta bjuder vi på.

Upplevelser som Braxaleden på Ljuvadal

Vandra Braxaleden

Vår egen Braxaled tar dig längs Ugglebodasjön och runt i den gröna, sköna ekskogen. Leden finns i olika sträckningar med en längd om 1-2 km.  Se karta över Braxaleden. Vill du vandra längre sträckor rekommenderar vi Halens friluftsområde eller Laxaleden längs Mörrumsån.

Yoga tillfällen

Yoga

På lördagar är du välkommen att hänga med på yoga. Yogan hålls av Barbro på Qibo Heladej. Information om anmälan, pris och aktuella tider hittar du på Facebook @qiboheladej. Saknar du yogamatta, finns det några att låna. Instruktioner kan också ges på engelska.

Upplevelser som roddbåt och fiske i direkt anslutning

Ro ut med båt, och fiska

Med en av våra roddbåtar kan du njuta av lugnet på Ugglebodasjön. Båtarna finns vid badplatsen. Ta med egen flytväst. Ta gärna med fiskespö om du vill pröva fiskelyckan. Tillgång till båtarna ingår i priset för dig som betalat för minst en natt. Besöker du Ljuvadal enbart för dagen betalar du 70 kr/timme via Swish eller vår digitala butik.

Cykla på Sverigeleden

Upplev omgivningen på cykel

Ta med din cykel och sväng ut på Sverigeleden, som går precis förbi Ljuvadal. Sverigeleden tar dig till Svängsta eller Bromölla där du kan knyta ihop till en runda med Sydostleden. Vill du inte cykla så långt kan du istället vika av på någon av alla de småvägar som finns och utforska närområdet.
Se Sverigeleden

Njut av upplevelser som den lugna miljön och skogsbad

Njut av lugnet med ett skogsbad

Vid Braxahallen och vid utsikten, som du hittar utmed Braxaleden, har vi förberett med bänkar för dig som vill stanna upp och njuta av känslan av att bara vara en stund. Här kan du uppleva stillheten, den fantastiska känslan av att vara mitt i skogen och knyta an till naturen genom alla dina sinnen. Varsågod och ta ett skogsbad!

Njut av glass och drycker i grillkåtan

Ät glass

I vår Glassbod, som finns i grillkåtan, säljer vi glass, kylda drycker och annat gott. Boden är öppen kl 10-20 och du betalar enkelt med Swish eller via vår digitala butik.

Upplev den härliga lantmiljön och skogen runt omkring

Lek i skogen

Skogen inbjuder till fantasifulla lekar och motorisk träning. I vår lekbacke kan du bygga en egen koja av grenar eller egna kottedjur att leka med.

Njut och upplev ett härligt dopp i Ugglebodasjön

Bada

Låt Ugglebodasjön erbjuda dig ett svalkande dopp! Du kan bada vid badplatsen, där det också finns en liten sandstrand, eller från någon av våra båda bryggor.

Fascineras av naturen, en oförglömlig upplevelse

Fascineras av naturen

Vid vår fjärilsäng kan du fascineras av fjärilar, blommor och bin. I skogen kan du skåda fåglar och lyssna till fågelsång. Du kan också göra ett besök i något av alla Blekinges naturreservat.

Hundrundan en aktivitetsstig för hundar på Ljuvadal camping

Hundrundan

Hundrundan på Ljuvadal – en aktivitetsstig där du på ett lekfullt sätt kan träna din hund i ljuvliga omgivningar. På informationsskyltar längs med Braxaleden får du tips och idéer på övningar för din hund som passar att göra på just den platsen. För varje station finns också en QR-kod som du kan scanna för att se en kort instruktionsfilm för respektive aktivitet. Hundrundan är cirka 1,3 km.

Hundrundan är ett samarbete mellan Hundiosen, Team4tassar och Ljuvadal Camping & Upplevelser.

Skåda älg i Ljuvadal skogarna

Skåda älg?

Älgen trivs bra i skogen runt Ljuvadal då här finns gott om tall, ek och blåbärsris som är älgens favoritmat. Eftersom älgen är ett skyggt djur kan vi inte garantera att du får se dem. Är du uppmärksam när du går i skogen kan du säkert se spåren; klövavtryck i marken, betade toppar på små tallar och ekar och kanske allra tydligast – älgbajs.

Välj en bok i biblioteket

Läs en bok

I vårt utbytesbibliotek kan du ta en bok eller två, helt gratis. Läs, ta hem eller ställ tillbaka. Lämna gärna din utlästa bok, så kan någon annan njuta av den! Du hittar utbytesbiblioteket på baksidan av det gula servicehuset.

Nässelfrossa

Nässelfrossa – kulturvecka 23/6-30/6

Nässelfrossa är kulturveckan i Olofströmsbygden som likt nässlan retar och bränner men också är matnyttig och hälsosam. Här erbjuds mängder av evenemang såsom musik, måleri, lokalhistoria, vandringar och mycket mer. Hela programmet hittar du på www.nasselfrossa.se. Evenemang här på Ljuvadal under Nässelfrossa hittar du också på vår Facebooksida, @Ljuvadal.